Nieuwjaarsdag

Ateliier Komma heeft een bijzonder concept. Er worden exposities gehouden in een woonhuis.

Het huis, het interieur en het uitzicht zijn medebepalend voor de beleving van de tentoonstellingen.

We hebben een sterke voorkeur voor kunstenaars die "de kunst van het weglaten" verstaan.

Bij wie het niet zozeer gaat om de exacte weergave maar meer om een suggestie, de aanzet  tot een verhaal, een verwondering.

Die je als kijker uitnodigt om in gesprek te gaan. In dat huis met die inrichting in die omgeving.

Dat samen maakt een bezoek tot een belevenis.

 

Gekleurde verhalen

Van 19 november tot en met 16 januari kunt u bij Komma de expositie "Gekleurde Verhalen" van Frits Grimmelikhuizen bezoeken.

Frits is in Deventer en ver daarbuiten geen onbekende. Jarenlang heeft hij velen weten te betoveren met zijn voorstellingen. Inderdaad betoveren. Niet alleen door de intimiteit van zijn “Papieren Theater”. Maar ook door de vormen en expressieve kleuren van zijn decors, verfijnd door de prachtige belichting. En de muziek die zorgvuldig is uitgezocht of door hemzelf gecomponeerd. 

Maar wat doe je als theatermaker in coronatijd. Frits is gaan werken met papier. Dat deed hij toch al maar nu geen decorstukken maar los, zelfstandig werk. Gebaseerd op de grondvormen; vierkant, driehoek en cirkel en de verhoudingsprincipes van de Gulden Snede en de reeks van Fibonacci.

Het is een kleurrijk spektakel geworden met een kijkdoos, een tafel van verwondering en het geluid van een driehoek. Dus toch weer theater.

 

Atelier Komma, De Tekstwinkel en Grims Papieren Theater  presenteren SAMEN de expositie “Gekleurde Verhalen”.

 

Groen tbv Komma 1b

In De Tekstwinkel is het gezamenlijke werk van Simon Bos en Alied van der Meer te zien. Wie is Oranje? Waar houdt Bruin zich schuil? Hoe klinkt 144?  Het resultaat van deze heerlijke zoektocht maakt u mee in tekst, beeld, klank en voordracht.  

De Tekstwinkel opent haar deuren op vrijdag 19 november en de zondagen 28 november, 12 december, 9 januari en 16 januari.  De Tekstwinkel is gevestigd aan de IJsselstraat 1 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geel tbv Komma 1 kader en klein witrand

EN er zijn ook 4 speelzondagen in Grims Papieren Theater.

Op 28 november, 12 december, 9 januari en 16 januari speelt Frits in zijn eigen Theater om 14.30 en 16.30 een 10 minuten voorstelling met kleur klank en licht.  Max. 6 personen per keer. Kosten €5.00 Grims Papieren Theater is gevestigd aan Papenstraat 50  www.grimspapierentheater.nl

Je kunt dit koppelen aan een rondje cultuur in het Noordenbergkwartier want ook De Tekstwinkel en Atelier Komma zijn dan open. Alle drie de locaties liggen op loopafstand, c.a. 200meter,  van elkaar. 

 Frits bij Atelier Komma

Rondje Komma-Grims Papieren Theater-De Tekstwinkel op 28-11, 12-12, 9-01 en 16-01. 

28 november     K 14.30 T          T 16.30 K

12 december     K 14.30 T          T 16.30 K

9 januari            K 14.30 T          T 16.30 K

16 januari          K 14.30 T          T 16.30 K

K = Atelier Komma, T = De Tekstwinkel, Blauw = Grims Papieren Theater

 

Wil je een uitvoering van Frits meemaken en/of de beide expositie bekijken?

Meld je dan bij Martha Bijkerk  0625524432 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.