20181127 133508

VERSTROOIDE DAGEN EEN DANS TUSSEN WOORD EN BEELD.

Met woorden van Alied van der Meer. In Deventer o.a. bekend door de tekst op de daklijst van de Deventer Schouwburg: "Breek de lucht, Raak de grens, Open de tijd, Vind de mens".

En beelden van Hannie Vonsée. Hannie woont en werkt in Breda. In de catalogus van de expositie "East Meets West", dit voorjaar bij het CBK Amsterdam, beschrijft ze haar werk zo:

"The empty sheet of paper is essential in my work. At the beginning I see this emptiness as a metaphor for space. With pencil or brush I pull through that space and what you see are traces of that journey. The voids betrween the lines are essential; due to the open character of the work, there is no question of a gloomy emptiness, but a space that offers possibilities"

De benadering van Alied sluit hier naadloos bij aan.

20181127 133634

"Bij veel beelden van Hannie weet ik meteen wat me te doen staat. Schrijven. En dat doe ik dan ook. Kort en voor de vuist weg. Over wat ik zie. Over de fantasie of de gedachte die er eigenlijk meteen uit de getekende lijnen of de porceleinen vormen opdoemt". Alied

20181127 133350

"Tijdens het lezen van de teksten van Alied kan ik heerlijk ronddolen in haar wereld. Schijnbaar gewone voorvallen blijken een bijzonder kantelpunt te hebben. Hierdoor blijf ik proeven en de betekenissen aftasten". Hannie

In meerdere ruimtes van het pand Achter de Muren Vispoort 46 in Deventer worden de werken getoond

Iedere vrijdag tussen 11.00 en17.00 bent u ven harte welkom en kunt u genieten van deze tere, ontroerende en ook humoristische samenspraak tussen beide kunstvormen.

Een andere dag is mogelijk. Neem dan even contact op.

 

 

De op deze foto getoonde leporello is te koop.

Evenals losse kaarten met beeld en tekst.