ManualdosSantoskopiejpg

Ateliier Komma heeft een bijzonder concept. Er worden exposities gehouden in een woonhuis.

Het huis, het interieur en het uitzicht zijn medebepalend voor de beleving van de tentoonstelling.

We hebben een sterke voorkeur voor kunstenaars die "de kunst van het weglaten" verstaan.

Bij wie het niet zozeer gaat om de exacte weergave maar meer om een suggestie, de aanzet  tot een verhaal, een verwondering.

Die je als kijker uitnodigt om in gesprek te gaan. In dat huis met die inrichting in die omgeving.

Dat samen maakt een bezoek tot een belevenis.

 

Expositie "Zomertijd"

Bent u deze vakantieperiode in Deventer?

Dan is tot 4 september iedere vrijdag (11.00-17.00)  de expositie “ZOMERTIJD” te bezichtigen.

Deze zomer laten we werk uit onze eigen collectie zien, aangevuld met recent aangekocht werk van de Deventer kunstenaars Lies Kortenhorst en Susanne Sørensen. Ook het werk van Manuel Dos Santos en Sonja Rosing is nieuw.  Het oude en nieuwe werk leveren samen verrassende combinaties op en daarbij spelen huis, interieur en uitzicht weer een belangrijke rol in de totale beleving.

Kortom laat u verrassen 

 Foto 08 03 2022 09 37 13

 Dit werk van Lies Kortenhorst was onderdeel van de vorige tentoonstelling "Heel de stad". We hebben het aangekocht omdat het prachtig is en op treffende wijze de kunst van het weglaten vertelt. Abstract maar in essentie een stad. We beschouwen het als een aanwinst.

kleine stad op poten

 

"Kleine stad op poten" heet dit werk van Susanne Sørensen. Steeds is zij op zoek naar mogelijkheden van organische vormen in haar architecturale objecten. De vondsten zijn steeds weer verbluffend. Creatief, ontroerend, mooi en grappig tegelijk. Er zijn op de expositie nog exemplaren te koop voor €275 euro per stuk. En een tip: momenteel exposeert ze bij theater-en filmhuis MIMIK.

 

 

 

 

ManualdosSantoskopiejpg

Manuel Dos Santos is een portugese kunstenaar die naar nederland is gekomen. We hebben zijn werk gekocht uit de collectie van galerie Hoogenbosch uit Gorredijk. Hij is al geruime tijd uit het zicht verdwenen dus ben ik een zoektocht begonnen om hem terug te vinden. Lijkt moeilijk maar ik heb net een boek over hem gevonden. Het eerste aanknopingspunt is er. Ik houd jullie op de hoogte. Kom vooral dit prachtige werk zien. Het is op zeer dun linnen geschilderd. Op zich al een wondertje dat dat mogegelijk is.

 

1520

Twee maanden geleden trok ik het winnende lot op de manifestatie Kunstmoment 2022 in Diepenheim. Een lot van €200 euro te besteden bij een van de deelnemende kunstenaars. Ongelooflijk maar waar. Bij Sonja Rosing uit Lelystad is het lot verzilverd en het werk hangt, samen met nog drie andere werken van haar op de tentoonstelling. Sonja schildert, tekent, fotografeert, maakt video's en objecten voor binnen en buiten.

"In 1988 ben ik begonnen met mediteren. Sindsdien mediteer ik twee keer per dag en begon ik me te verdiepen in bewustzijn en Oosterse filosofie. Bewustzijn werd het hoofdthema in mijn beeldend werk. 

Ik breng veel tijd door in de natuur, ik teken er, maak foto’s, verzamel materialen en maak er wandelingen. In 2016 had ik bijvoorbeeld het project ‘366 zonsopkomsten’. 366 dagen lang was ik met zonsopkomst buiten".

 

De IJsselkamer.........

1515

Deze is ingericht als verkoopruimte. Te koop is onder andere grafisch werk van zes Duitse kunstenaars. Zij hebben werk gemaakt voor de Thüringer Grafikkalender van 2020. Daarvan was een deel van de opbrengst bestemd voor de “Weimar Stadt der Zuflucht e V.” Deze vereniging, opgericht in 2000, ondersteunt politiek vervolgde kunstenaars en journalisten. 

De werken zijn nu te koop. De prijs ligt tussen de €20 en €35 euro. (zonder passepartout).

Verder is er werk te koop van onder andere Dorine de Soet, Susanne Sørensen en Marina Ruempol.

 

Te koop en te zien bij Atelier Komma 

 

In de zomer op vrijdag van 11.00-17.00