Open op donderdag, vrijdag en zondag van 11.00-17.00 of op afspraak
Achter de Muren Vispoort 46, Deventer

IJsselbiënale Expositie:  “Grondigheid en aardige gedachten” 

van Sonja Rosing

18 juni t/m 6 september

Tijdens de IJsselbiënnale exposeert Sonja Rosing met de expositie

“Grondigheid en aardige gedachten”

18 juni t/m 6 september

De aarde waarop wij wonen, de grond onder onze voeten, de bodem waarvan wij leven. Een gegeven, zo gewoon, dat we er zelden bij stil staan. Daardoor ontgaat ons steeds meer wat de aarde ons vertelt. 

Kunstenares Sonja Rosing uit Lelystad luistert des te meer, is dagelijks in de natuur te vinden en baseert haar kunst op die waarnemingen en ervaringen. www.sonjarosing.nl

Haar werk wordt bepaald door een meditatieve verbondenheid met alles om haar heen. Bodem en grond, betekenen bij haar niet alleen de grond waarop wij staan en waarop/waarvan we leven maar ook je eigen grondhouding en ankerpunt. Zij noemt dit “je stilteplek”. De plek van waaruit de verbinding naar buiten het meest zuiver tot stand komt. 

Vanuit deze grondhouding laat ze je de kwetsbaarheid van de aarde ervaren. Maar ook de schoonheid en de kracht. Daardoor wordt het gewone weer bijzonder en belangrijk. De magie krijgt weer een kans en laat je nadenken over je eigen plek, je eigen grond. 

In haar werk gebruikt ze verschillende kunstvormen. Schilderijen en tekeningen, foto’s en video, objecten en installaties.

Deze diversiteit zult u op de expositie aantreffen. Op dit moment werkt Sonja elke dag aan haar project “365 zonsopgangen en de gouden tijd (2023)”. Hiervan zijn, naast de hier afgebeelde foto, meerdere foto’s op de tentoonstelling te zien.

De landschappelijke elementen zijn in haar werk duidelijk herkenbaar, soms onmiskenbaar soms meer abstract. Maar altijd gaat het met je in gesprek, laat het de verwondering weer toe en stemt het hoopvol. 

Het is een meditatieve, verstilde expositie geworden. Als een komma in een zin. Even uitademen en dan weer door.

En dan nog dit

Zondag 2 juli sluit Atelier Komma aan bij het evenement “Gluren bij de buren”

Dat wordt dus dubbel gluren; in huis de expositie en buiten, op het “plaatsje” luisteren naar poëzie. Daar zullen de Deventer stadsdichter Alied van der Meer en Martha Bijkerk van Atelier Komma, werk voordragen dat past in thema van de expositie.

Kom luisteren, voel de grond, uw schoenen mogen uit.

Raadpleeg voor de details de website “Gluren bij de buren” Of neem contact op met Atelier Komma (m.bijkerk1949@kpnmail.nl)

0 Comments